rotisseur_02

Rôtisseur

Tampere on saanut kahdennentoista ravintolansa, jolla on Chaîne des Rôtisseurs eli Paistinkääntäjien Veljeskunnan kilpi. Arvostetut kilvet luovutettiin ravinteli berthalle tiistaina 12. huhtikuuta 2011.

Rôtisseurs-kilpi ravinteli berthalle

Saadakseen kilven tulee ravintolan täyttää tietyt vaatimukset: Kilpiravintolassa on oltava mahdollisuus ruokailuun rauhallisessa ilmapiirissä. Kilpiravintolan juomavalikoiman ja viinilistan on oltava monipuolinen ja tasokas. Ravintolan tulee tarjota hyvistä raaka-aineista valmistettua maukasta, maistuvaa ja kauniisti esille laitettua ruokaa. Sen lisäksi, että koko henkilökunnalta edellytetään korkeaa ammattitaitoa ja hyvää palvelua, on kahden heistä oltava Paistinkääntäjä-järjestön ammattilaisjäseniä. Ravinteli berthassa vaaditut arvot täyttyvät seuraavasti: Maître Rôtisseur -arvolla Mika Roito, Chef Rôtisseur -arvolla Pekka Salmela ja Sommelier -arvolla Pasi Mamia.

- Ravinteli bertha täyttää mainiosti kaikki järjestömme kilpiravintoloille asettamat vaatimukset, ja näin minulla on suuri ilo luovuttaa teille pronssinen vaakunakilpemme osoituksena korkeatasoisesta laadusta, sanoi Suomen Paistinkääntäjät ry – Chaîne des Rôtisseurs Finlanden valtavouti ja maailmanjärjestön valtaneuvoston jäsen Antti Hemmi.

Ravinteli bertha saavutti heti avaamisensa jälkeen suuren suosion ja sijoittui ainoastaan kaksi viikkoa avoinna oltuaan Kauppalehden Option ravintolalistauksessa jaetulle Tampereen ykkössijalle. Koko Suomen listauksessa bertha nousi jaetulle seitsemännelle sijalle. Arvosteluissa on kehuttu erityisesti ruuan ja viinin yhdistämistä, sekä viihtyisää ja lämminhenkistä tunnelmaa. Raaka-aineita käsitellään berthan modernissa keittiössä siten, että lopputulos lautasella sekä yllättää että tuo mieleen vanhoja ihania makumuistoja. Henkilökunnan intohimo ja innostuneisuus näkyvät berthassa sekä lasissa että lautasella. Kokonaisuutena Ravinteli bertha on ainutlaatuinen. Upeat viinit, niille suunnitellut ruuat, palvelu ja miljöö puhukoot puolestaan.

Ravinteli Berthan lisäksi Tampereen voutikunnan alueella kilpiravintoloita ovat Bodega Salud, Finlaysonin Palatsi, Henriks, Hella ja Huone, Tammer, Tiiliholvi, Masuuni, Näsinneula, Paakari, Ravintola C sekä Villa Hakkari. Sen lisäksi kilven ovat saaneet Juvenes Juhlapalvelu, Kalaherkut a´la Nygrén, armas C’atering ja Stockmannin herkkuosasto.

Tampereen aluevouti Ilkka Säteri on mielissään siitä, että voimme jälleen kerran todistaa tamperelaisen gastronomian osaamisen laajenemista uudelle osa-alueelle. Gastronomian huippuosaamisen lisäksi Ravinteli Bertha on herättänyt suurta mielenkiintoa käyttäessään uusia toimintatapoja niin tuotteiden valmistuksessa kuin markkinoinnissakin.

Kaupungin kokoon ja ravintoloiden määrään nähden Tampereella ja sen lähiympäristössä on paljon kilpiravintoloita ja –yrityksiä. Tämä on osoitus monipuolisesta gastronomian osaamisesta ja alan korkeatasoisesta koulutuksesta tällä alueella.

Chaine Des Rôtisseurs

Chaîne des Rôtisseurs on kansainvälinen järjestö, joka toimii sadassa kahdeksassakymmenessa eri maassa. Se perustettiin Ranskassa ensimmäisen kerran jo vuonna 1248 ja sotien jälkeen uudelleen vuonna 1950. Järjestön ydin on gastronomiassa, ruokakulttuurin ja ruokailutapojen vaalimisessa sekä
kansallisen keittiön kunnioittami-sessa ja kehittämisessä. Tapahtumiin kuuluvat mm. erilaiset teemaillalliset, ruoanvalmistuskurssit, tuottajavierailut, nuorten kokkien ja sommelier´ien kilpailut. Järjestön tavoitteena on saattaa yhteen gastronomiasta kiinnostuneet harrastelijat ja
ammattilaiset. Suomessa on kaikkiaan kymmenen voutikuntaa ja jäseniä noin lähes 1800. Tampereen voutikunta on Suomen toiseksi suurin, jäseniä on noin 250.

www.rotisseurs.fi

 

cdr_logo

 

 

Tervetuloa Berthaan!

Bertha sijaitsee historiallisessa Rautatieläisten talossa aivan Tampereen ydinkeskustassa. Ruuan lisukkeeksi tarjolla on rauhallinen, viihtyisä ja mielenkiintoinen miljöö.

Varaa pöytä, kabinetti tai vaikka koko ravintola. Tervetuloa nauttimaan!

© 2017 Ravinteli Bertha
Maistuvaa ruokaa tarjoaa myös ravinteli Huber.
Sivun alkuun